• Må bra genom klimakteriet
Payment with Klarna Payment with Swish
Snabb leverans / Fraktfritt vid köp över 1000 kr

Jag vill att alla ska ha en möjlighet att må så bra som möjligt. Genom att erbjuda snygga, enkla basplagg med temperaturreglering vill jag hjälpa kvinnor som lider av värmevallningar att få en bättre livskvalitet.


Om oss...


Svalka Clothing AB är ett litet företag som finns i Halland och har skapats ur ett behov och en vilja att lösa problem.
Som så många andra kvinnor i 50-årsåldern fick jag besvär med väldiga värmevallningar och svettningar när jag hamnade i klimakteriet. Det innebar många klädbyten, dålig nattsömn och en känsla av att aldrig vara riktigt fräsch. Jag ville inte ta hormontillskott för att lindra besvären, utan började leta efter en annan lösning.
Enkelt sagt är orsaken till värmevallningar att svängningar i östrogennivå gör att kroppen får svårare att reglera temperaturen.  Jag behövde alltså något som hjälpte mig att reglera temperaturen. Jag sökte efter kläder med den funktionen, men till slut lyckades jag hitta ett tyg med rätt egenskaper.
Nu finns en startkollektion framtagen, den är designad av mig, mönstret är ritat av en lokal mönsterkonstruktör, plaggen är uppsydda i Portugal i ett temperaturreglerande material som också är tillverkat i Portugal.
Jag hoppas att kunna utöka med fler färger och modeller om ni gillar detta.

Anette Berggren